منو
 صفحه های تصادفی
هذلولی
طیف ستاره
در شهر علم
رشته علوم اقتصادی
پیامبر و علی و فرزندانش ارکان دین هستند
اسلام و اعتلای هنرهای ایران
التقاط
محل اقامت حضرت سجاد علیه السلام در شام
آب و هوای زمین
مقام علی علیه السلام در پیشگاه خداوند
 کاربر Online
260 کاربر online

زنیان

تازه کردن چاپ
علوم طبیعت > زیست شناسی > علوم گیاهی
(cached)

گیاه زنیان



img/daneshnameh_up/1/1a/ammivisnaga-2.jpg

شناسنامه

جعفری Umbelliferae:تیره
Carum copticum L. – Ammi copticum L.:نام لاتین
Ajotva seeds – Bishops weed - Ammi:نام انگلیسی
زنیان - اجوان:نام فارسی
نخوه – انیسون بری – کمون حبشی:نام عربی

شرح گیاه

گیاهی است علفی ، یکساله بی کرک به ارتفاع 30 تا 90 سانتی متر که به حالت خودرو در نواحی شرقی هند، ایران و مصر می روید. بعلاوه و در نواحی مذکور و نقاط مختلف پرورش می یابد. برگهائی با پهنک منقسم به بریدگیهای نازک و ظریف و گلهای به رنگ سفید و مجتمع به صورت چتر مرکب دارد. اشعه چتر آن کوتاه دارای طول نسبتاً مساوی و منتهی به براکته های باریک در محل اتصال به یکدیگر است میوه اش کوچک بیضوی به رنگ قهوه ای مایل به زرد و دارای بوئی شبیه تیمول است بر روی میوه آن 5 خط طولی نخی شکل به رنگ روشن تر و دو نوع تار نازک تک سلولی مشاهده می شود بطوریکه بعضی از آنها کوتاه و مخروطی و برخی دیگر دارای یک قسمت متورم در انتها می باشند قسمت مورد استفاده این گیاه میوه آنست که زنیان نیز نامیده می شود.

محل مناسب رویش

زنیان بیشتر در زمینهای سبک رسی سیلیسی و آفتابگیر و چراگاهها می روید.

روش کاشت

تکثیر این گیاه به وسیله دانه (میوه) در زمینهایی که در پائیز و زمستان 3 مرتبه شخم زده باشند، صورت می گیرد. در هر هکتار حدود 24 کیلوگرم بذر می افشانند. بذر از اواسط فروردین تا اوایل اردیبهشت در ردیفهایی به عرض 20 تا 30 سانتی متر افشانده و بلافاصله روی آنراغلتک می زنند. برای هر هکتار 100 تا 50 کیلوگرم کود ازت خالص (نیترات آمونیم، کلیسم سیایند) . 250 تا 400 کیلوگرم سوپر فسفات و 200 تا 250 کیلوگرم کود نمک پتاسیم 40 درصد می دهند. پس از آن مراقبتهای لازم صورت می گیرد این مراقبتها عبارتند از خارج کردن علفهای هرز، زدن چنگک با دیسک ماشینی و استفاده از زموزانzemusan (هکتاری 5/1 کیلوگرم) در پیش کشت وهمچنین پوتابلان (هکتاری 8 تا 10 لیتر برای تمام سطح زیر کشت) در پس کشت. زمان محصول برداری میوه در ماههای مرداد و شهریور می باشد. پس از برداشت محصول آنها را به طور طبیعی یا مصنوعی خشک می نمایند و دانه ها را از ساقه به وسیله خرمنکوب جدا نموده و پس از بوجاری کامل محصول را بسته بندی می نمایند.
img/daneshnameh_up/0/0d/ammivisnaga-1.jpg

قسمت مورد استفاده

قسمت مورد استفاده زنیان میوه آن می باشد که مقدار زیادی تیمول دارد.

دامنه انتشار

شرق کشور، بلوچستان (فلور ایران) آذربایجان ، تبریز ، اصفهان ، خوزستان : بین ایذه و ده دز ارتفاعات 1100 متری ، فارس ،کرمان : باقین ، مکران ، خراسان تربت حیدریه ، سیستان
تعداد بازدید ها: 46273


ارسال توضیح جدید
الزامی
big grin confused جالب cry eek evil فریاد اخم خبر lol عصبانی mr green خنثی سوال razz redface rolleyes غمگین smile surprised twisted چشمک arrow



از پیوند [http://www.foo.com] یا [http://www.foo.com|شرح] برای پیوندها.
برچسب های HTML در داخل توضیحات مجاز نیستند و تمام نوشته ها ی بین علامت های > و < حذف خواهند شد..