گیاهی است علفی و یکساله که ساقه زاویه دار، به رنگ سبز مایل به زرد و به طول 15 تا 25 سانتی متر درازا دارد ریشه اش بوی نسبتاً نامطبوع و طعمی تلخ و لعابی دارد. برگهای آن متناوب ، عاری از دمبرگ بیضوی با دندانه های فاصله دار و شامل دو زائده (استیپول) با بریدگی های عمیق است. گلهای آن کوچک به رنگ زرد روشن با لکه های بنفش است. در بهار تا آخر تابستان به تناسب شرایط محل رویش گل می دهد. میوه آن به صورت پوشینه و محتوی دانه های کوچک و متعددی با ظاهر بیضوی و به رنگ سفید است.
بنفشه سه رنگ در هر نوع زمین و هر سطحی می روید بنفشه سه رنگ معمولاً در زمینهای ستت
ناسخت ، مزارع شخم خورده میان ساقه های چاو دار باغهای متروکه زمینهای ماسه ای ضعیف کنار مزارع ، روی چمن ها و زمینهای بایر و همچنین تپه ماهوهای ماسه ای سواحل دریا می روید.
در کشت وسیع این گیاه می توان آنرا در هر نوع زمینی (خاک پوشیده سست تا سخت متوسط شنی و خاک رسی) کاشت در ضمن باید زمین آفتاب گیر باشد.
برای پرورش گیاه دانه های رسیده را در اوایل تابستان یعنی در نیمه اول تیر ماه کاشته و سپس موقعی که گیاه جوان دارای 3 تا 4 برگ گردید آنها را در شهریور ماه نشاء می کنند با این روش گیاهان نشاء شده در بهار گل می دهند ولی در اگر دانه های گیاه در اردیبهشت ماه کاشته شوند گلهای آن پس از نشاء در زمان 3 تا 4 برگی در پائیز ظاهر خواهد شد. میزان بذر مورد نیاز در هر هکتار 4 تا 6 کیلوگرم می باشد.
به هر هکتار زمین 400 تا 600 کیلوگرم ازت خالص (به شکل نیترات آمونیم ، کلسیم سیانید) 300 تا 400 کیلوگرم نمک پتاسیم داده می شود. در هر هکتار پس از اولین چین 100 تا 200 کیلوگرم کود کلسیم سیانید نیز می دهند.
برداشت محصول باید موقعی انجام گیرد که گیاه در مرحله کامل گل دادن باشد که معمولاً از اردیبهشت تا شهریور ماه می باشد چین اول از اواسط تا اواخر اردیبهشت و چین دوم 2 از اوایل تا اواسط تیر در زمان گل دهی کامل با علف چین یا کمباین برداشت می شود. در نواحی مرطوب که گیاه رشد کافی و خوب داشته باشد چین سوم هم (چین پائیزه) از اواخر تا اوایل شهریور ممکن میباشد.
هر هکتار زمین کاشته شده 4 تا 8 تن محصول خشک به صورت گیاه گلداری که از 1 تا 2 چین بدست آمده بازدهی دارد که 60 درصد این محصول مربوط به چین اول و 40 درصد مربوط به چین دوم می باشد. پس از برداشت و تمیز نمودن گیاه آنرا در حرارت 40 و حداکثر 50 درجه سانتی گراد در دستگاههای خشک کن می خشکانند گاهی پس از از برداشت گیاه کامل آنها را به صورت بسته هائی در آورده و هر دو بسته را به نخی وصل می کنند و در محل خشکی از انبار به یک طناب یا سیم فلزی مقاوم می آویزند تا بسرعت خشک گردند البته اگر عمل خشک کردن محصول در دستگاههای خشک کن صورت گیرد نتیجه بهتری حاصل خواهد شد.
از پیوند [http://www.foo.com] یا [http://www.foo.com|شرح] برای پیوندها.
برچسب های HTML در داخل توضیحات مجاز نیستند و تمام نوشته ها ی بین علامت های > و < حذف خواهند شد..
وزارت آموزش و پرورش > سازمان پژوهش و برنامهريزی آموزشی
شبکه ملی مدارس ایران رشد