منو
 صفحه های تصادفی
قوانین و سنتهای جوامع انسانی
اصبغ بن نباته
رزین‌های مبادله کننده یون
اعتراف انبیاء به امامت علی علیه السلام
انفاق امام سجاد علیه السلام در راه خانه خدا
100 مدار الکترونیکی ساده
فقدان یک اپراتور منجر به سنتز دائمی یک پروتئین می شود
تیره بنفشه
امام خمینی - دقت درمصرف بیت‌المال
خودباوری
 کاربر Online
1227 کاربر online

انواع کوفته

تازه کردن چاپ
زندگی > خانه > آشپزی
(cached)

دید کلی

انواع مختلفی کوفته که بر اساس موادی که در تهیه کوفته از آنها استفاده می‌شود، تقسیم بندی می‌گردند. کوفته‌ها غذاهای بسیار لذیذ هستند و در بین مردم محبوبیت خاصی دارد. از آنجایی که در تهیه این غذا از مواد مقوی و پرکالری استفاده می‌شود. ارزش غذایی بالایی دارد. برای اینکه این نوع کوفته طعم و رنگ طبیعی داشته باشد از مصرف افزودنی‌های غیرمجاز در آن خودداری می‌کنیم و از افزودن زیاد ادویه‌جات و مخصوصا رنگ غذا به آن جدا خودداری می‌کنیم. نکته دیگری که باید توجه داشت این است که در تهیه این غذاها باید دقت و ظرافت لازم را به خرج دهیم تا کوفته‌ها طعم و مزه واقعی خود را حفظ کند.

کوفته تبریزی

مواد لازم

گوشت چرخ‌کرده 1 کیلو
تخم‌مرغ 3 عدد
پیاز 2 عدد
آرد نخودچی 150 گرم
تخم مرغ پخته‌شده سفت 5 عدد
آلو 100 گرم
گردو 100 گرم
نمک و زردچوبه به مقدار کافی
سبزی (تره ، جعفری ، نعناع ، شبت ، مرزه ، ترخان) به مقدار کافی
لپه 250 گرم
برنج 250 گرم

روش تهیه

لپه را با کمی آب می‌پزیم. سبزی را تمیز کرده ، خوب شسته و ریزه خرد می‌کنیم. لپه و سبزی را به گوشت اضافه نموده و برنج را با قدری آب جوش می‌دهیم و به مایه کوفته اضافه می‌کنیم. پیاز رنده شده و تخم‌مرغ‌های خام و کمی نمک روی مایه گوشت ریخته و تمام مواد را مخلوط نموده و ورز می‌دهیم تا چسبندگی پیدا کند. بعد در قابلمه بزرگی پیاز را سرخ کرده و زردچوبه و رب گوجه‌فرنگی و نمک به آن اضافه می‌کنیم. با چند لیوان آب می‌گذاریم بجوشد.

در این فاصله مایه کوفته را به دو قسمت تقسیم نموده و یک قسمت را به شکل گلوله بزرگ در می‌آوریم. وسط کوفته را باز کرده و یک تخم‌مرغ پخته و مقداری آلو را میان آن قرار داده و بار دیگر آن را به شمل گلوله صاف می‌کنیم. سپس آن را آهسته داخل قابلمه که در حال جوشیدن است قرار می‌دهیم. بقیه مایه کوفته را به هیمن ترتیب درست می‌کنیم. سپس کوفته‌ها را در حرارت ملایم می‌پزیم. باید توجه کرد که آب کوفته باید روی کوفته را بگیرد.

کوفته پیازی

مواد لازم

گوشت چرخ‌کرده نیم کیلو
تخم‌مرغ 2 عدد
پیاز یک کیلو
رب گوجه‌فرنگی 4 قاشق
آبلیو 2 قاشق سوپ خوری
آرد یک قاشق سوپ خوری
برنج 12 استکان
نمک و فلفل به مقدار کافی
فلفل سبز مقداری

روش تهیه

پیاز را در گوشت رنده نموده جعفری را تمیز نموده و می‌شوئیم و ریز خرد می‌کنیم. برنج را با کمی آب و نمک می‌جوشانیم بعد جعفری ، برنج ، آرد ، تخم مرغ و کمی نمک را با گوشت مخلوط می‌کنیم. و خوب ورز می‌دهیم تا چسبندگی پیدا کند. پیاز باقیمانده را پوست کنده و به شکل حلقه حلقه بریده و در ماهی‌تابه بزرگ با کمی روغن سرخ می‌نماییم.

مایه کوفته را به شکل کوفته‌های درشت در آروده و آنها را در همان ظرف که پیاز سرخ شده‌اند، کنار هم قرار می‌دهیم. حلقه‌های پیاز را روی کوفته‌ها چیده و رب گوجه‌فرنگی را با آبلیمو و دو لیوان آب مخلوط می‌نماییم و روی کوفته‌ها می‌ریزیم و با حرارت ملایم می‌پزیم. می‌توانیم فلفل سبز را ریز و به کوفته اضافه نمایید.

کوفته محلی

مواد لازم

گوشت نیم کیلو
لپه 100 گرم
سبزی خردکرده مقداری
نمک و فلفل و ادویه به مقدار لازم
خلال پسته و بادام و آلو مقداری
نعناع داغ به مقدار کافی
پیاز 2 عدد
برنج 200 گرم
تخم مرغ 4عدد
زعفران مقداری
سرکه و قند مقداری
تخم مرغ پخته 1 عدد
جعفری چند برگ
کشمش پلویی و زرشک به مقدار لازم

طرز تهیه

گوشت بی‌استخوان را با پیاز خرد شده می‌کوبیم. لپه را جداگانه پخته و می‌کوبیم. برنج را هم جداگانه پخته و خوب می‌کوبیم. سبزی را خرد می‌کنیم. گوشت ، سبزی و لپه را به مخلوط کرده و باز هم می‌کوبیم. چهار تخم مرغ و ادویه و فلفل و نمک و زعفران را به آن مخلوط می‌کنیم. ته یک کاسه بزرگ آب گردانده و نصف این مایع را در آن می‌ریزیم. قدری کشمش پلویی که تفت داده‌ایم. با زرشک و خلال بادام و پسته و آلو و تخم مرغ که پوست آن را گرفته‌ایم، با پیاز داغ میان کاسه گذاشته باقی کاسه را از مایه کوفته پر می‌کنیم و مانند گلوله بزرگ درست می‌کنیم.

استخوان‌های بیرون آورده گوشت را در میان دیگ می‌گذاریم و قدری هم از مایه کوفته در آن می‌ریزیم تا لعاب پیدا کند. پس کوفته بزرگ را در ته ظرف گذاشته و آب دیگ را طوری تنظیم می‌کنیم که روی کوفته را بگیرد. چاشنی آن را سرکه و قند و یا سکنجبین می‌ریزیم و نعناع را داغ می‌کنیم وقتی که کوفته را در کاسه گذاشتیم یک دانه تخم‌مرغ در اطراف آن می‌گذاریم.

نکات قابل توجه در تهیه کوفته محلی

  • بهتر است برای تهیه کوفته از گوشت بی‌استخوان استفاده نماییم.
  • سبزی که در تهیه این کوفته استفاده می‌کنیم، باید شامل تره ، جعفری ، مرزه و شوید باشد و باید کاملا ریز کنیم.
  • باید مواظب باشیم آب کوفته تمام نشده باشد و کوفته مقداری آبکی باشد.
  • بایستی نهایت دقت را داشته باشیم تا کوفته‌مان باز نشود.

کوفته جعفری

کوفته جعفری یکی از این نمونه ها می‌باشد. از آنجا که جعفری یکی از سبزیجات معروفی است که سرشار از ویتامین‌های مختلف است. لذا این نوع کوفته به نام کوفته به نام کوفته جعفری معروف است.

مواد لازم

گوشت بی‌استخوان 500 گرم
برنج 200 گرم
جعفری 2 شاخه
آرد 1 قاشق سوپخوری
تخم مرغ یک دانه
روغن 200 گرم
آب گوجه‌فرنگی مقداری
آب لیمو ترش مقداری
نمک و فلفل به مقدار کافی

طرز تهیه

ابتدا گوشت را کوبید و با آرد و برنج و تخم مرغ و جعفری خوب مخلوط می کنیم. پیاز را سرخ کرده و نمک و فلفل را به آن اضافه می‌کنیم. و یک کاسه آب رویش می‌ریزیم. بعد از به جوش آمدن ، از مایه کوفته‌های متوسط به قدر یک گردو درست نموده و در آن می‌اندازیم همین که پخت یک تخم مرغ در آب آن زده و کمی هم آبلیمو و آب گوجه فرنگی به آن اضافه می‌کنیم بعد از چند دقیقه غذا آماده خوردن است.

نکات قابل توجه

  • برای حفظ طعم و مزه طبیعی کوفته ، در حین پخت درجه حرارت باید ملایم باشد تا مجبور به افزودن مجدد آب به کوفته نباشیم.
  • بهتر است کوفته‌ها را به شکل و اندازه گردو درست کنیم.
  • حین پخت غذا درب ظرف را می‌گذاریم تا آب آن زیاد تبخیر نشود و غذا در بخار پخته شود.

کوفته برنجی

کوفته برنجی غذای خوشمزه‌ای است که علاوه بر مناطق مختلف آذربایجان در استانهای شمالی کشور نیز به عنوان غذای سنتی و بومی آن مناطق محسوب می‌گردد. همان گونه که از نام این غذا پیداست، در تهیه آن علاوه بر مواد دیگر برنج نیز بکار می‌رود.

مواد لازم

گوشت گوسفند 250گرم
تخم مرغ 2 عدد
سبزی 250 گرم
لپه 50 گرم
آرد نخودچی 100 گرم
برنج 400 گرم
نمک ، فلفل و ادویه به مقدار لازم
پیاز متوسط 3عدد

طرز تهیه

گوشت چرخ کرده را با کمی نمک و برنج در نیم لیوان آب می‌ریزیم. وقتی که برنج نرم شد آن را در جلو صافی می‌ریزیم. لپه را جداگانه می‌پزیم و با آرد نخودچی و نیم لیوان آب و قدری نمک و فلفل به گوشت اضافه می‌کنیم تخم مرغها را در آن شکسته و ورز می‌دهیم و کنارش می‌گذاریم. پس سبزی و پیاز خرد کده را هم در روغن سرخ کرده و کمی زردچوبه به آن افزوده ، و به لیوان آب در آن می‌ریزیم و می‌گذاریم تا بجوشد. با مخلوط گوشت کوفته‌هایی به اندازه یک پرتقال درست کرده و آن را آب پیازی فوق‌الذکر می‌اندازیم و شعله آتش را پایین می‌آوریم تا کوفته‌ها آرام بپزد.

نکات قابل توجه

  • برای تهیه کوفته باید دقت و ظرافت لازم را داشته باشیم تا کوفته باز نشود.
  • برای حفظ طعم غذا از افزودن ادویه‌جات اضافی خودداری می کنیم
  • در تهیه سبزی کوفته برای خوشبو و معطر شدن غذا از سبزی های تره ، مرزه ، جعفری و ترخون استفاده می کنیم

همچنین ببینید



تعداد بازدید ها: 137317


ارسال توضیح جدید
الزامی
big grin confused جالب cry eek evil فریاد اخم خبر lol عصبانی mr green خنثی سوال razz redface rolleyes غمگین smile surprised twisted چشمک arrow



از پیوند [http://www.foo.com] یا [http://www.foo.com|شرح] برای پیوندها.
برچسب های HTML در داخل توضیحات مجاز نیستند و تمام نوشته ها ی بین علامت های > و < حذف خواهند شد..