مقدمه
بعضی از قارچ ها برای خوردن بسیار خوشمزه هستند.
در کشورهای مختلف، در تهیه ی انواع
غذاها از
قارچ استفاده می کنند. در تهیه ی
سوپ ها،
سالادها و
سس ها، از قارچ به عنوان نوعی
پروتئین گیاهی استفاده می کنند. اما به خاطر داشته باشید که برخی انواع قارچ ها
سمی هستند؛ اگرچه ممکن است که ظاهرشان به
قارچ های خوراکی شبیه باشد.
یکی از سمی ترین قارچ ها
کلاه مرگ است که می تواند در عرض
12 ساعت باعث مرگ انسان شود گونه های سمی دیگر تولید
بیماری شدید می کنند اما بندرت باعث مرگ انسان بالغ می شوند.
بنابراین کندن قارچ هایی که در
جنگل می رویند خطرناک است؛ چون تشخیص
سمی یا
خوراکی بودن قارچ کار ساده ای نیست و تنها افراد با تجربه و متخصص قادرند که قارچ سمی را از خوراکی تشخیص دهند. چنین افرادی را
شکارچیان قارچ می نامند. شغل این افراد بسیار سخت و حساس بوده و گاهی یک بی دقتی در تشخیص نوع قارچ، منجر به مرگ آنها می شود.
خواص شیمیایی قارچ
بسیاری از گونه های قارچ، برای سالیان متمادی به عنوان
داروهای خانگی مورد استفاده قرار می گرفته است. این گونه قارچ ها خواص ضد
سرطان و یا ضد
ویروسی داشته و برخی از آنها عملکرد سیستم ایمنی بدن را بهبود می بخشند.
بعضی انواع قارچ ها، اثرات مثبت ذهنی و روانی دارند. گفته می شود که این قارچ ها را مردمان قبایل شمال سیبری و همچنین
دزدان دریایی، قبل از نبرد استفاده می نمودند. این قارچ ها وضعیت روانی افراد را قبل از شروع جنگ، بهبود می بخشید.
به دلیل همین اثرات مثبت قارچ ها، در برخی جشن های مذهبی از آنها استفاده می کردند. در گذشته از برخی انواع قارچ ها برای روشن نمودن
آتش استفاده می نمودند و به آنها لقب
فندک می دادند.
همچنین ببینید