مقدمه
در
تغذیه، به مقدار
غذایی که فرد مصرف می کند
رژیم غذایی می گویند. تغذیه مناسب، تغذیه ای است که میزان
ویتامین،
مواد معدنی،
پروتئین و مواد سوختی آن ( که در تغذیه،
هیدرات های کربن و
چربی ها، مواد سوختی محسوب می شوند) کافی باشد. عدم تعادل بین
خوردن مواد سوختی و مصرف انرژی، سبب
فقر غذایی و یا ذخیره آن به صورت چربی می شود.
با تغییر در رژیم غذایی، می توان انرژی بدن را متوازن کرد و با اضافه و یا کم نمودن چربی بدن، چاق یا لاغر شد. زمانی که فردی رژیم خاصی می گیرد، باید از غذاهای خاص آن رژیم استفاده نموده و از مصرف برخی غذاها اجتناب نماید. هر رژیم غذایی، غذاهای مخصوص به خود را داشته و دستورات خاص خود را دارد.
تغذیه سالم
منظور از تغذیه سالم، تلاش برای پیروی از یک رژیم غذایی حاوی
مواد مغذی می باشد. به دلیل اینکه افکار ما در خصوص سلامتی طبق پیشرفت های جدید دانشمندان در علم تغذیه و همچنین بررسی های شخصی و فرهنگی مدام در حال تغییر است، استانداردهای تغذیه سالم بین افراد مختلف و در طول تاریخ با هم تفاوت دارد.
بسیاری از دولت ها و نهادها برنامه هایی را برای داشتن تغذیه سالم آغاز نموده اند. رژیم های غذایی که سبب
اضافه وزن،
چاقی یا
دیابت می شوند مشکلات مختلفی را برای سلامتی افراد ایجاد می کنند و با به وجود آمدن بیماری های مختلف ناشی از تغذیه ی ناسالم، نیروی کار مؤثر در صنعت و تجارت کاهش می یابد و یا این که
بازده کارکنان کم می شود.
برنامه جدیدی که دولت انگلستان آن را ارائه داده است، مصرف مقادیر زیادی
میوه و
سبزی را پیشنهاد می کند و شعار این گروه،
مصرف روزانه پنج وعده میوه و سبزی می باشد. تبلیغ کنندگان این برنامه، میزان مصرف میوه و سبزی در هر وعده را توضیح داده و همچنین اثرات آن را در رژیم غذایی فرد عنوان می کنند.
دولت ها هم به تولید کنندگان مواد غذایی فشار می آورند تا غذاهای سالم تری تهیه کنند و همچنین تا حدی تبلیغات
غذاهایی که سریع آماده می شوند، غذاهای فاقد مواد مغذی و یا غذاهایی که میزان
چربی آنها بالاست را ممنوع کرده اند.
همچنین ببینید