آنزیم های عسل
آنزیم ها مواد پیچیده ای هستند که در سلولهای زنده تشکیل شده و در فعل و انفعالات حیاتی موجود نقش مهمی را بازی می کنند . عسل حاوی آنزیم های متفاوتی بوده که می تواند هر نوع قند دیگر را به قندهای مفید برای بدن تبدیل کند مهمترین آنزیم های عسل عبارتند از :
1- آنورتاز : این آنزیم از غده بزاقی زنبور ترشح و ساکارز موجود در شهد گل را به گلوکز و لوولوز تبدیل می نماید . فعالیت
آنورتاز و
دیاستازها که موجب تشکیل
هیدروکسی متیل فورفورال ( HMF ) در عسل می شود بیانگر میزان حرارت دادن بیش از حد عسل خواهد بود .
2- آلفا و بتا آمیلاز :
منشا و عمل این آنزیم مشخص نیست ولی (آمون 1946)معتقد است که این آنزیم توسط زنبور عسل تهیه می شود.
3- گلوکز اکسیداز: این آنزیم از
غده شیری زنبور عسل ترشح و باعث اکسید شدن گلوکز و تبدیل آن به
اسید گلوکونیک و
پراکسید ئیدروژن (2O2H) می شود.
4– آنزیم های دیگر:
مانند
فسفاتاز و
اینهیبین(inhibine) در عسل وجود دارند. اینهیبین خاصیت
باکتری کشی دارد و از رشد باکتری در عسل جلوگیری می کند. آنزیم های عسل به مرور زمان و با درجه حرارت کاهش می یابد و ممکن است از بین بروند.
منبع:کتاب عسل درمانی